Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size marifet verecektir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa hariçya, dışarıdan mirlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en mehabetli avantajı duman sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde vaka yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri dâhilermektedir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri safi huzur vadiı 150 metrekare’den bir küme ve takkadak bir tomar yamaçı olan umumi binalarda, tabaka adeti 4’ten bir tomar olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni dokumalması zorunlu kılınmıştır.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz ali başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin taçı sıra opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik branş ile Yangın Kapısı daha pıtrak kullanım esenlanabilir.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı yürekin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan ivedili durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamam kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Bütün yangın kasası ve kanatları erdemli sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra binalabilecek sıva tamiratı ve boya maslahatleri nedeniyle kapılar dokunca görmez.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rakik malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı için sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya elan yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını sair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara uydurmak mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Kaçış yolları ve gayrı tedbirler, yangın veya sair ivedili durumlarda gönül eminğinin salt sessiz bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

Yapı ciğeri yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmelerini sağlamlar ve ivedili durumlarda yangın eminğini artırır.

Gerçekten yangınlardan korunmak yürekin asıl olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page